ГРАЂЕВИНАРСТВО

 

ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ

 

 

Сврха студијског програма

 

 

Сврха овог студијског програма је стицање образовања за професију инжењера грађевинарства у складу са потребама и захтевима друштва у нашој земљи. Инжењери грађевинарства по завршетку овог студијског програма стичу и сва потребна знања и компетенције за рад на пословима грађевинарства и ван граница наше земље, у оквиру европског и светског тржишта.

 

 

 

Cтандард 3. Циљеви студијског програма

 

 

Циљ овог студијског програма је постизање компетенција и академских вештина везаних за област Грађевинарства. Студенти би кроз овај програм ефикасно и квалитетно савладали научне темеље грађевинске струке. То укључује и развој креативних способности разматрања проблема, развој критичког мишљења и способности за тимски рад неопходних за рад у грађевинској струци.

 

Циљ програма је образовање стручњака који поседују основно знање из области Грађевинарства везано за пројектовање и грађење објеката. Развијање свести за потребом перманентног образовања и усавршавања је такође један од циљева овог студијског програма.     

 

 


 


 

Компетенције дипломираних студената

 

 

 

Дипломирани студенти овог нивоа студија су оспособљени за примену стеченог знања, компетентни су да решавају једноставније проблеме из грађевинске праксе, као и да наставе даље школовање у случају да се за то определе. По дипломирању студенти овог нивоа студија поседују знање и компетентност за рад у струци у области пројектовања, грађења и организације на изградњи једноставнијих објеката. Савладавањем овог студијског програма студенти стичу способност за развијање комуникационих спретности за сарадњу и тимски рад, као и за стицање сазнања одговорности и професионалне етике

 

Завршетком основних академских студија студент поседује основна знања потребна за разумевање процеса грађења и пројектовања грађевинских објеката, стиче способност: за комуникацију и размену информација и идеја о проблемима везаним за грађевинску струку, за примену стеченог знања, да користи и да се придржава закона, стандарда и норми.